Pindos Trophy 2014 – Beleef een mythische Trophy in Griekenland!

 

 

Streek : Pindos gebergte

Plaats van het gebeuren : Meteora, Greece

Administratieve kontrole : Zaterdag 1 en  Sunday 2 november 2014

Start: Sunday, 2 november 2014

Finish: Friday, 7 november 2014

 

Een ongelofelijk trophy-avontuur wacht op u in één van Griekenland’s mooiste steken : Meteora!

Voor onze vrienden die van extreem Off-Road houden ontwerpen we een spektakulaire  4×4 trophy, waarin een combinatie van off-road rijden, uithouding, navigatie en zin voor avontuur dagelijkse kost zijn.  Dit alles in een uitzonderlijk mooie streek. De route bevat een paar zeer moeilijke delen die al uw kunnen zullen vergen, terwijl er geen hulp van buitenaf mag worden gebruikt.

 

Elke dag zullen de deelnemers de utidaging van 70 tot 120 kilometer piste door het Pindos gebergte in de streek van Meteora aan moeten gaan. De moeilijkheidsgraad is extreem en avontuurlijk. Om de juiste route te volgen maakt de copiloot gebruik van het roadbook dat zal worden uitgedeeld aan de respectievelijke teams bij het begin van de dag. Navigatie is veeleisend met intensief gebruik van kompas en GPS om de weg te vinden waar geen paden of tracks zijn.

 

Alle obstakels zijn 100% natuurlijk. Om het roadbook tot een goed einde te brengen zijn oriëntatie, uithouding, teamwork en een goede rijtechniek onontbeerlijk.

 

Roadbook en routedesign pricipes

Sinds 2003 maken we kwaliteits-roadbooks, gaande van Rally’s  over Rally Raids tot special events. We gebruiken onze eigen inhouse Trailmaster applicatie om de roadbooks uit te werken en ze u volledig afgewerkt aan te beiden.

 

GPS en sattelietnavigatie zijn tegenwoordig het neusje van de zalm maar dit kan niet tippen aan de kwaliteit van jarenlange ervaring en het feit dat we de roadbooks, dikwijls ook te voet, verkennen.

Om u  een konstant niveau van moeilijkheidsgraad aan te kunnen bieden beginnen onze roadbooks steevast met een wandeling door de bossen. We pluizen het doolhof langs alle kanten uit en kiezen tenslotte voor de paden die overéénkomen met de moeilijkheidsgraad die we hebben vooropgesteld.

 

Pindos Trophy Road Book

 

Die limiet kan variëren van makkelijk tot heel extreem. De makkelijkste job is de extreme, bijna onberijdbare route te maken.  Het wordt moeilijker als je de natuurlijke obstakels tegen mekaar moet afwegen om uiteindelijk te kiezen voor degenen die de teams het meeste plezier zullen verschaffen. De route van dit jaar is uitgezet met de volgende principes in het achterhoofd; de route moet moeilijk zijn maar doenbaar in droog weer.

 

Nu we de eerste verkenning achter de rug hebben met een aantal wagens die de route effektief gereden hebben kunnen we eindelijk het roadbook beginnen tekenen. Plezierigste dele gezien we het roadbook effektief “maken”.

 

We gaan dan terug naar de basis, ons off-road kantoor, en digitaliseren het roadbook gebruik makend van onze Trailmaster applicatie. Hierna keren we terug op het terrein om de digitale versie te toetsen aan de werkelijkheid. Indien er correcties moeten worden aangebracht wil dit zeggen dat we die aanbrengen en daarna nogmaals terugkeren om te testen.

 

Als dit allemaal in orde bevonden wordt is het roadbook klaar voor jullie.

 

Voedsel en onderkomen

Hotel Famissi Eden (famissiedenhotel.com) zal u voorzien van voedsel en onderkomen vanaf 12 uur op 2 november tot 12 uur op 8 november. Inbegrepen zijn ontbijt, lunchpakket voor onderweg en avondmaal. Niet inbegrepen zijn drank en alcohol. De kost van het hotel is inbegrepen in de inschrijvingsprijs, à rato van 2 personen  per kamer. Elk team heeft een afgebakend deel in de parking tot zijn beschikking voor de duur van het event. Er is ook een all-in package voorzien voor vrienden die meereizen.

 

 

 

Hoe geraak je er? Griekenland was nooit zo “trophy”-dichtbij

Niet onbelangrijk;  Normaal ben je tot op het laatste moment bezig om de wagen klaar te stomen voor de trophy waarna je een eindeloos aantal kilometers afmaalt tot de trophy-site waarna je meestal nog je bivak moet opbouwen. Pas daarna ben je –en dan nog niet altijd- klaar om aand e race te denken.

 

Het is dus een feit dat je meestal doodop bent voor je aan de trophy begint!

 

Met de ferry oversteek en het hotel ter beschikking heb je meer tijd om relax en goed voorbereid aan de start te komen. Je moet enkel aan de Trophy denken. Het reisschema is zodanig opgesteld dat de weekends voor en na de trophy als transfer-periode kunnen worden gebruikt. Indien je uit centraal Europa komt wordt aangeraden de oversteek per boot te maken om uitgerust aan de start te komen.

 

Leg nu de data vast en beleef een mytische Trophy in Griekenland!